Verzorging en hygiëne

Hygiëne is een belangrijk onderwerp. Ik vind het belangrijk dat de kinderen dit al op jonge leeftijd mee krijgen. Voor het eten, na het toiletgebruik of het buiten spelen, moeten de kinderen hun handen wassen. Na het eten/drinken/knutselen maak ik alle gezichten en handen schoon en plakvrij.

Zodra een kind er aan toe is om te starten met zindelijkheidstraining, overleg ik met ouders hoe we dit gaan aanpakken. Zo kan ik de training ook tijdens de opvangmomenten voortzetten.

De kinderen die nog een luier dragen worden minimaal 3 keer per dag verschoond. Ieder kind heeft zijn eigen mandje met spullen erin. De kinderen worden in de woonkamer op de commode verschoond. Zo kan ik tijdens het verschoonmoment de andere kinderen in de gaten houden.

Zie onze fotogalerij Zie onze fotogalerij!